Azalan Saçı Dolgun Göstermenin Sırları

SAÇLARIMIZI GÜZEL VE DOLGUN GÖSTERMENİN BİRKAÇ İPUCU
elişi ve örneklerin yanısıra birazda kendimize bakım yapalım değilmi.çünkü bizler için saçlarınız çok çok önemli.sizlere faydalı olacağını umduğum saç bakımı ile ilgili yazıyı yayınlıyorum.
* Saç hacmini artıran,dokuyu geliştiren dolgunlaştırıcı şampuan kullanın.
* Saçınızı her gün şampuanla yıkayın. Saçınızı sadece bir kere şampuanlamanız yeterlidir.Saçınızı kurutabileceği için ikinci kere şampuanlamaya gerek yoktur.
* Saçınızı şampuanlamadan önce kremleyin. Böylece krem saçınızı düzleştirmez ve sindirmez.
* Saç kurutma makinesini düşük ayarda kullanın. Bu saçınıza hacim katar ve şekil vermeyi kolaylaştırır.
* Saçınıza köpük ya da jöle sürmeyin. Bu, saçı sindirerek daha az görünmesine neden olur.
* Köpük ya da jöle yerine iyi bir saç spreyi ya da sabitleyici sprey kullanın. Saçı tamamen kuruttuktan sonra sprey ile hafifçe nemlendirin, kurutun, tarayın, istediğiniz gibi şekil verin ve tekrar spreyleyin. Bu, saçınızı kontrol altında tutarken dolgun görünmesini sağlar.
* Eğer saçınızın ön kısmı incelmiş ya da seyrelmişse, bu bölgenin rengini açmak ya da bu bölgeye vurgu yapmak, incelen bölgenin daha az fark edilmesini sağlar. Özellikle saç ve cilt renginiz arasındaki kontrast fazlaysa, boyayla bu kontrast azaltılmış olur. Bu yöntem saç ve cilt rengi koyu olanlara önerilmez.
DOKTORA DANIŞILMALI
* Kadınlar erkek tipi kelliğin tedavisinde erkeklerle aynı tedavi yöntemlerini kullanamaz.
* Tedavi şeklinize karar vermeden önce doktorunuzla bu konuyu iyice tartışın.
* Kadınlara uygulanan saç transplantasyonu başarılı olmaktadır. Bu yöntem erkek tipi kelliği olan kadınlara da tavsiye edilir.
* Saçlarınız çok dökülüyorsa tam bir fiziksel muayeneden geçerek, saç kaybınızın sebebini bulmaya çalışmalısınız.
İşin püf noktası saçı doğru yıkamada!
* Yanlış bakım yapmak saçları döker mi? Dinlenme evresindeki bir saç artık dökülme aşamasındadır ve ne yapsanız dökülecektir. Ancak, yanlış bakım ürünü ve teknikleri kullanarak daha henüz bu evreye girmemiş kıl köklerini tahriş edebilir, böylelikle dinlenme-duraklama evresine girmelerine (büyüme evresinin sona ermesine) ve erken dökülmesine sebep olabiliriz. Sağlıklı ya da hastalıklı bir saçı her gün yıkamakta bir sakınca yoktur. Sabunlar alkali dediğimiz bir kimyasal yapı gösterir. Bu durum hem sudaki kirecin daha çabuk saça oturmasına hem de saçların keratin yapısının zarar görmesine yol açar. Sonuçta, şekil almayan mat ve cansız saçlar oluşur. Bu sebeple, saçlarımızı yıkarken yumuşak şampuanları tercih etmeliyiz.

not:bu yazı sabah yayınlarından alıntıdırKadınlarda saç dökülmesi , yazısı sadece bilgilendirme içindir. Hiç bir zaman kendi kendine tanı ve tedavi amacını taşımaz. Kadınlarda saç dökülmesi ile ilgili sağlık probleminiz varsa mutlaka Doktorunuza danışmanız gereklidir.

0 yorum: